Suma uriașă pe care o cere Simona Halep companiei care a produs suplimentul contaminat. A deschis proces acum o lună

de: Beatrice Dumitru
22 09. 2023

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și a fost suspendată patru ani ani. Sportiva a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat și cere despăgubiri uriașe. Despre ce sumă este vorba.

Simona Halep vrea despăgubiri în scandalul de dopaj

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj de un an. Ea a fost depistată pozitiv, dar a susținut tot timpul că este nevinovată și că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință. La audierile din iunie, de la tribunalul Sport Resolutions, ea a susținut că a luat un supliementul alimentar care s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat.

A fost foarte bine că am reuşit să aflăm de unde a venit Roxadustatul, pentru că e foarte greu când nu ştii ce se întâmplă”, a spus Simona Halep zilele trecute, în interviul pentru americanii de la Front Office Sports.

Simona Halep a fost depistată pozitiv în august 2022.

Din acest motiv, în urmă cu o lună și jumătate, Simona Halep a dat în judecată, în civil, compania care a produs suplimentul contaminat, Keto MCT, recomandat de Candice Gohier, fizioterapeuta de la Academia lui Patrick Mouratoglou.

Ce daune vrea Simona Halep de la compania de suplimente

Fostul lider mondial vrea să recupereze milioanele pierdute în ultimul an, în care a fost suspendată provizoriu, și cere despăgubiri firmei din Canada. Avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a fost întrebat ce daune vrea sportiva, însă nu a vrut să dezvăluie suma.

”Nu pot să vă spun așa ceva! Va avea doar o influență pur civil-comercială, nu poate avea influență din punct de vedere al dosarului sportiv”, a spus avocatul Simonei Halep.

Citește și: Suspendare mult mai mare pentru Simona Halep venită de la TAS. Anunțul făcut de un expert antidoping

Potrivit Pro Sport, specialiștii au estimat la circa zece milioane de dolari valoarea despăgubirilor cerute de Simona Halep, ținând cont că înainte de a fi suspendată pentru dopaj, ea încasa patru milioane de dolari anual doar din sponsorizări, plus alte milioane pentru turneele la care juca.

Este pe locul trei în topul câștigurilor din tenis

În anul 2020, Simona Halep a câștigat 6,9 milioane de dolari din turnee și patru milioane din contractele de sponsorizare. De aceea, sportiva a estimat că o sumă situată în jurul a zece milioane de dolari i-ar acoperi cât de cât pierderile.

În 2022, de exemplu, doar pentru competițiile la care a participat între lunile ianuarie și septembrie, dubla cîștigătoarea de Grand Slam a încasat 2,2 milioane de dolari.

În cel mai bun an al carierei, 2018, fostul lider mondial a câștigat peste zece milioane de dolari din premiile aferente turneelor la care a participat. Atunci, a devenit campioană la Roland Garros și a jucat finală la Australian Open. Tot în acel sezon, a mai triumfat la Rogers Cup, a jucat finală la Roma și Cincinnati și a ajuns până în semifinale la Dubai și Indian Wells.

Citește și: O nouă lovitură dură pentru Simona Halep după suspendarea de patru ani. Suma pe care trebuie să o plătească sportiva acum

În total, în întreaga carieră, Simona Halep a câștigat 40,2 milioane de dolari din tenis, fiind întrecută de doar două sportive, în istorie: Serena și Venus Williams.